Gårdsblogg

Gårdsblogg

Info från Björmannehög

Här skriver vi om vad som händer på vår islandshästgård och allmänna reflektioner om lite av varje!

Full fart!

islandshästPosted by Josefine Tue, May 17, 2011 13:14:25

Här har det varit dåligt med uppdateringar, men det har verkligen varit fullt upp här på gården. I april tog vi in unghingstarna från flocken för ett par veckors intensivtämjning. Efter examen i grimskolan (kunna ta på grimman i hagen) åkte Tindur och Erragon till Fjärås Bräcka för att ha en underbar sommar i hingstflock! Emboss (Bosse) och Pirs L (Stig-Otto) är nya långbenta inslag här på Björmannehög. Supersnälla och jättehöga är de och väldigt trevliga ägare har de också. Varmt välkomna till oss!

Eldvör har vi kört till Stenholmen för att hon där på proffsigast möjliga sätt ska göras dräktig med Garri frá Reykjavik. Det är ingen billig historia att använda honom, men han är en superindivid och vill vill gärna använda bästa möjliga hingstmaterial till Eldvör. På Stenholmen vet de vad de gör, det är ett ställe jag varmt kan rekommendera i alla lägen.

Till Ást har vi valt ut Tristan från Jarde. Han briljerade i tölt och fyrgång på VSM och vi blev helt begeistrade över denna fantastiska häst. Till Hera funderar vi på Hrafnfaxi som också står på Stenholmen iår, men vi får se vad vi slutgiltigt väljer.

Nu blommar syrener och äppelblom, helt fantastiskt! Unas mage växer, hon har just gått in i sin högdräktighet. Undrar just vad som döljer sig där inne i magen?