Gårdsblogg

Gårdsblogg

Info från Björmannehög

Här skriver vi om vad som händer på vår islandshästgård och allmänna reflektioner om lite av varje!

Nyanlända

islandshästPosted by Josefine Wed, November 02, 2011 14:02:53

Den senaste tiden har vi haft nöjet att välkomna flera nya hästar till Björmannehög, och vi har nu fullt i vår stoflock. I hingstflocken kan vi ta emot 2-3 nya 1-2års hingstar/valacker.

Den första september kom Rockan, en stor och vacker halvblodsdam med en fantastisk färgteckning och sin mycket trevliga ägare Maria. I början av oktober kom vackra skäcken Milla. Tack Malin för förtroendet att passa ditt fina sto! I söndags kom så islandsstoet Tinna med sitt lilla föl Erla och tvååriga dotterna Baronessa. Vi tackar Ylva med familj för förtroendet att ha hand om era fina hästar. Nästa söndag väntar vi tillskott till hingstflocken.

I år har vi fått klart vår nya fina ligghall, klart uppskattad av grabbarna som bor i den. Stonas hage har inom kort en nygammal ligghall i anslutning till foderplatsen och som komplement har vi våra uppskattade uteboxar. Hästarna får frisk luft och slipper den temperaturväxling som förflyttning mellan innestall och uteluft innebär.

Vi har också investerat i foderplatser från Kellfri som minskar svinnet av hösilage och erbjuder hästarna ett säkert sätt att äta sitt grovfoder. Vi fortsätter som innan med beställning av Dodson & Horrells foder, se www.bjormannehog.se för mer information och kontakt.

Den 15 oktober hade vi Säker Häst-kurs med Ulla-Carin Carlsson-Lindqvist från Stockholms polisen. Vi hade en intressant kursdag i solsken och det var mycket uppskattat. Läs mer om U-C på hennes hemsida www.sakerhast.se