Gårdsblogg

Gårdsblogg

Info från Björmannehög

Här skriver vi om vad som händer på vår islandshästgård och allmänna reflektioner om lite av varje!

mer väntan och höns

islandshästPosted by Josefine Thu, February 17, 2011 17:36:23

Idag fick vi veta att Unas blodprov inte kommer att analyseras förrän på måndag. Vi får finna oss i att leva i ovisshet lite till.

Igår kom det lite snö, och det innebar att hönsen inte ville gå ut. För att fjäska lite för våra värpande vänner och minska skitmängden inomhus, sopade Benny hela hönsgården fri från snö. Sen gick de bortskämda fjäderfäna ut! I alla fall värper de jättebra och vi kan till och med sälja lite ägg. De är faktiskt mycket godare än köpeägg, det är inte bara snack utan faktiskt sant! Vi har höns av tre raser, Exchequer Leghorn, Sussex och Agda, som är av okänd ras.

De svarta hönsen värper vita ägg, de vita värper bruna och Agda värper väldigt sällan, men om hon gör det är det, blir det ett cremefärgat miniägg. Är det någon läsare som kan tala om vad Agda är för ras? (Det är alltså hon som är den kolafärgade hönan till höger. Hon har jättemycket fjädrar på benen.)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Maria Wed, November 02, 2011 15:16:06

Är det inte en silkeshöna?