Gårdsblogg

Gårdsblogg

Info från Björmannehög

Här skriver vi om vad som händer på vår islandshästgård och allmänna reflektioner om lite av varje!

Upp och ner

islandshästPosted by Josefine Sun, February 27, 2011 07:41:08

Förra veckan var både bra och mindre bra. Vi fick veta att Una är dräktig, jättekul och spännande tycker vi alla. Nedkomst blir i augusti, vi hade egentligen inte tänkt betäcka så sent som det blev men eftersom hon plötsligt fick en jättebra brunst och hingsten (Hergeir frá Thjótanda) kunde göra hembesök (tack snälla Louise, vilken annan hingsthållare låter hingsten göra hembesök??) så skred vi till verket. Nu hoppas vi på ett fint föl. Jag är väldigt nyfiken på utfallet, Hergeir är femgångare till skillnad från Loftur som vi använde till Una 2009 och lite kraftigare byggd. Det ska bli väldigt spännande att se vart detta leder! I vilket fall som helst vill jag påminna lite om att vi erbjuder inackordering för sto med föl och självklart kan stoet också komma hit och föla. Vi gör allt för att ni som lämnar häst till oss ska känna er trygga, ett bra omhändertagande har vi alltid i fokus. Föl trivs också bäst tillsammans, så vi hoppas att det kan bli ett par stycken ston med föl hos oss i sommar och över vintern. Vi vill också gärna ha hit ett par unghingstar till, kontakta mig på 0733-793625 om ni söker plats till er häst.

Hera, den vackra och explosiva har reagerat negativt på igångsättningen. När jag satt upp sist visade hon allt missnöje hon var kapabel till, och mycket riktigt var hon halt på böjt spår igen. Nu har vi bokat tid hos Per Spångfors för att få veta hur vi ska gå till väga. Knäledsinflammation i bakknäet på häst är tydligen inget som är särskilt lätt att behandla bort, men innan vi vet mer är det bara att hoppas att hon kan bli helt bra. Hon är en sån fantastisk individ, en utan överdrift underbar häst, och vi har ju såna förhoppningar på henne.

Idag ska fölen och stona skiljas åt. Fölen är 10 månader nu och det är dags för deras mammor att få lite ledigt och sedan återuppta livet som ridhästar. Una ska få skor och promenadridas lite är det tänkt. Jag tror hon kommer att uppskatta små promenader för det var längesen hon var ute och såg sig om.

Eldvör, 18-årig fölmärr, bedömd i första klass och mamma till sju föl, är igång och rids. Hon är en superhäst, i sällskap med andra är hon det häftigaste jag nånsin ridit och inte alls sävlig, som ryktet gjort gällande. Hon vill vara först och nåde alla andra som försöker tölta förbi. Vinnarskalle så det förslår.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.